Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας

Εμείς οι εκπρόσωποι σωματείου, Λαϊκών Επιτροπών, Ομάδων γυναικών, εμποροεπαγγελματιών, συνταξιούχικών οργανώσεων, συγκεντρωθήκαμε στις 21 Ιούνη του 2013 στα γραφεία του εμπορικού Συλλόγου Κορωπίου μετά από κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου και συζητήσαμε το οξυμένο ζήτημα της υγείας την κατάσταση που επικρατή στα κέντρα υγείας της περιοχής και τα νοσοκομεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους συνταξιούχους της Ανατολικής Αττικής σε συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 23 Ιουλίου 10:30 το πρωί.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
· Σκοπός του κράτους είναι να απαλλαγή από την υποχρέωση παροχών υγείας προς τον λαό συνολικά της χώρας μας. Θεωρεί ότι η φροντίδα υγείας πρέπει να πουλιέται και να αγοράζεται, δηλαδή ότι είναι εμπόρευμα. Οι ιδιώτες επενδυτές αναπτύσσουν δραστηριότητα στην παροχή της με σκοπό το κέρδος. Την απαξίωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας έρχεται να την καλύψει ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό έχει ολέθριες συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, ίο λαϊκό εισόδημα και την υγεία του λαού, μιας και όποιος δεν έχει οικονομική δυνατότητα πεθαίνει...

αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «ΦΗΜΗ ΠΑΚ»



Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς «ΦΗΜΗ ΠΑΚ», έγινε χθες το απόγευμα, από την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, την Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων της «ΦΗΜΗ ΠΑΚ», και το Π.Α.ΜΕ.
Η αλληλεγγύη του Π.Α.ΜΕ. και των ταξικών σωματείων εκφράστηκε έμπρακτα με την παροχή τροφίμων αλλά και χρημάτων για την στήριξη του αγώνα των 120 εργαζομένων. Η εργοδοσία της «ΦΗΜΗ ΠΑΚ», στις 18 Ιούνη, έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στο εργοστάσιο, χωρίς καμιά προειδοποίηση, ενώ ταυτόχρονα χρωστά και δεδουλευμένα 9 μηνών.