Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

 Ο Δήμος Παλλήνης απειλεί με διαγραφή παιδιών από δημοτικούς σταθμούς και κατασχέσεις


Απειλές και τελεσίγραφα, σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα διάφορα χαράτσια που επιβάλλει, στέλνει η δημοτική αρχή Παλλήνης σε κατοίκους της περιοχής, δίνοντας ένα ακόμα «χαστούκι» στην εντεινόμενη ανέχεια των λαϊκών οικογενειών. Συγκεκριμένα, γονείς απειλούνται ότι το παιδί τους θα διαγραφεί από τον παιδικό σταθμό αν δεν πληρώσουν τα δυσβάσταχτα δημοτικά τροφεία. Αντίστοιχα, κάτοικοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν διάφορους δημοτικούς λογαριασμούς απειλούνται με κατάσχεση των περιουσιών τους.

Όπως καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Παλλήνης του ΚΚΕ, η δημοτική αρχή δε διστάζει να προχωρήσει στη διαπόμπευση των παιδιών, των οποίων οι γονείς δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα τροφεία, αναρτώντας τα ονόματά τους στους παιδικούς σταθμούς, με την απειλή διαγραφής τους. Μάλιστα, αυτό γίνεται, παρά την προθυμία που έχουν εκδηλώσει και γραπτώς γονείς να υπάρξει ρύθμιση ή αναπροσδιορισμός των οφειλών τους. Στα αιτήματα αυτά η δημοτική αρχή απαντά είτε απορρίπτοντάς τα είτε καθυστερώντας την εξέτασή τους.

Το γεγονός κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Νίκος Γαβράς, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να ανακληθούν άμεσα όλες οι επιστολές, να μη βεβαιώνονται οι οφειλές στην εφορία και να πάψει η απαράδεκτη αυτή τακτική. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η δημοτική αρχή αντί να διεκδικεί από το κράτος τους πόρους για δωρεάν υπηρεσίες, «γίνεται με εκφοβιστικό και ταπεινωτικό τρόπο το μακρύ χέρι του αστικού κράτους και των μονοπωλίων, χώνοντας το χέρι βαθιά στην άδεια τσέπη του λαού». Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα της λεγόμενης "αποκέντρωσης" που δεν είναι άλλη από την πολιτική της ΕΕ για το σταδιακό πέρασμα κάθε κρατικής υπηρεσίας αρχικά στην αποκεντρωμένη διοίκηση σε σύμπραξη με εταιρείες και τελικά εξ' ολοκλήρου στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων».