Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ


  Δεν πέρασε πολύς καιρός από το τότε που η συγκυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Σήμερα όμως προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε φτωχούς ανθρώπους, βαδίζοντας στα χνάρια και των προηγούμενων κυβερνήσεων και αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τίποτε διαφορετικό παρά η άλλη όψη του ίδιου κάλπικου νομίσματος.
  Την ίδια ώρα, η ίδια αυτή κυβέρνηση μειώνει δραστικά την τιμή της κιλοβατώρας στις μεγάλες βιομηχανίες.
  Την ώρα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την άγρια φοροληστεία προχωρά σε συνεχείς διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, απλήρωτους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους.
   Την ώρα που δίνει «φιλικά» χτυπήματα στην πλάτη των εργαζομένων και των ανέργων για να κάνουν υπομονή στα μέτρα που ήρθαν και έρχονται μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση, ζητά από το λαό, ο οποίος ζει με μισθούς και συντάξεις πείνας να συστρατευθεί  με το κεφάλαιο, τα κόμματα και τους συμμάχους τους σε ΕΕ - ΔΝΤ στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα νέα μέτρα και την εφαρμογή των παλιών.
   Να ξεγράψει ακόμα και τη σκέψη για ανάκτηση απωλειών και να βάλει το κεφάλι στο μεταρρυθμιστικό ντορβά της κυβέρνησης, περιμένοντας να δει «φως στο τούνελ» και να μην πάνε χαμένες «οι μεγάλες θυσίες» του.Αυτόν το δρόμο τον έχει δοκιμάσει ο λαός.
  Αυτό που δεν δοκίμασε ακόμα είναι η μεγάλη του δύναμη, που όταν γίνει οργανωμένος ταξικός αγώνας και κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανοίξει δρόμους για την πραγματική λαϊκή ευημερία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.
  • Επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
  • Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, άνεργων και ευπαθών ομάδων.
  • Να διαγραφεί το χρέος από τα τιμολόγια πολύτεκνων, άνεργων και ευπαθών ομάδων.
  • Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια.